Investera på Cypern

 

Cypern,den eviga ön i östra Medelhavet, har alltid haft en central position vid korsningen av Europa, Asien och Afrika, ett viktigt handelscentrum i tusentals år. Cypern har alltid haft en bra grund och en växande ekonomi vilket förstärktes med EU medlemskapet i 2004.

Den yttersta EU medlemmen i östra Medelhavet har snabbt utvecklat ett brett samarbete med andra länder i regionen, i enlighet med internationell lag, vilket har gett till Cypern en central energiroll i Medelhavet.

Det lilla högutbildade landet erbjuder kvalitativ kompetens och serviceförmåga som i sin tur stödjet viktiga tillväxtsektorer i den europeiska ekonomin. Cypern, som är känd för sina varma, gästvänliga och välkomnande människor, har förvandlats till en av de mest attraktiva destinationerna för Foreign Direct investement (FDI) i regionen.

 

 

Energi

Efter upptäckten av stora energikällor i den exklusiva ekonomiska zonen har Cypern växt till ett regionalt energicentrum. Dessa upptäckter har en start bidragande faktor till en ökning av investeringar på Cypern.

Cyperns framväxande energi sektor förväntas spela en katalytisk roll i landets och EU’s framtida utveckling och dess ekonomi som helhet. Förekomsten av världsomspännande gasreserver i Cyperns exklusiva ekonomiska zon (EEZ) har gett en anledning till ett stort EU och regionalt projekt kallad Eastmed pipeline som kommer att förbinda Israel och Cyperns naturresurser med Grekland, Italien och övriga EU (bild2).

På det soliga Medelhavsön finner man ett brett utbud av skatteförmåner till företag som bedriver verksamhet på ön. Cypern erbjuder världsomspännande äganderätt och solida investeringar, handel, arbetskraft, affärs- och finansfrihet.  Dessa fördelar härrör från Cyperns gynnsamma skattesystem, vilket överensstämmer med OECD(Organisationen för ekonomiskt samarbete) och EU: s krav. Cypern har idag  12.5% skatt och dess roll som internationellt affärs- och finanscenter växer dag för dag.

Med denna bakgrund kan Cypern erbjuda förutom sol och medelhavsklimat även utmärkta förutsättningar för långsiktiga investeringar och hög ROI.

 

Kontakt

Vi på Cypriotiska Hus kan erbjuda kontakt med lokala myndigheter, skatteverket, banker, fastighetsägare och framförallt underlätta processen för dig som vill eller funderar på investering på Cypern och Grekland.